Barion Pixel

A Mielőtt bemutatnánk a megoldást, először nézzük meg, mi a problémád a tanulással. Tehát, ha úgy érzed nem haladsz. Nem foglalkozol eleget az anyaggal. Nincs is kedved elővenni a tankönyvet vagy az appot?! A hiba a tananyagban van, mert nem tartja fenn az érdeklődést, nem szórakoztat, nem játékos. Ha valami untat, akkor nagyon nehéz rá koncentrálni. Mi a megoldás???

A választ első magántanítványom adta meg, a tízéves Tomi, aki intelligens gyerek volt, de az angolhoz nagyon nem fűlött neki a foga. Először elkezdtük átismételni a munkafüzeteit és szótárfüzeteit. Én tudom élvezni a nyelvek apró szabályait is, de amit nála láttam, az engem sem vonzott. Elkezdem alternatív feladatokat adni neki és olyanokat, ami mindkettőnk figyelmét fenntartja. Szép lassan kiderült számunkra, az angol attól érdekes, hogy érdekes témákat veszünk elő és játékokkal színesítjük.

Megoldás alapja:
A válasz számodra is ilyen egyszerű, azzal kell foglalkoznod, ami érdekel, méghozzá angolul.
Ha érdekel az utazás vagy a főzés, a mozik, akkor keress híreket, fórumot, vlogot ebben a témában.
De ez mégsem olyan egyszerű, mert nehéz eredetiben olvasni, még akkor is, ha a téma amúgy érdekel, és ez a nehézség hamar elveszi a kedvedet.

Ilyenkor kell egy áthidaló megoldás, egyszerűbb anyagok, amik érdekelnek is.

Mi segítségedre leszünk az angol „életed” beindításban, de csak akkor olvass tovább, ha szereted a játékos feladatokat. Ha csak a szabadban érzed jól magad, akkor később térj vissza hozzánk!

Töténetünk 3 mondatban

  • Nyelvgyakorló rejtvénysorozatunkat hosszú évek óta készítjük és fejlesztjük.
  • Túl vagyunk 100.000 eladott példányon.
  • Külföldön 6 féle adaptációnk jelent meg, van orosz és spanyol anyanyelvű diákok számára készült kiadványunk, de kaptunk rendelést svéd nyugdíjastól és szaudi diáktól is.